Moves

Acro
Yoga

Az acroyoga/akrojóga egy társas mozgásforma, mely ötvözi a jóga és az akrobatika elemeit a thai masszázzsal. Alapja a mozgás, a játék és a kapcsolódás. Fejleszti a test- és mozgástudatot, valamint kiválóan építi a bizalmat saját testünkkel és partnerünkkel egyaránt.

“Az acro yoga egy út, melyen haladva kommunikálhatunk a másikkal a testünket használva.”

Szerepek

Flyer

A Flyer az, aki a levegőben hajtja végre a gyakoratokat. Figyelmét teljes mértékben testére, mozdulataira és partnerére fókuszálja.

Base

A base köti össze a talajt és a flyert, stabil támaszt nyújtva a gyakorlatokhoz. Biztonságot teremt a flyer számára és teljes összhangban mozog vele .

spot

Spot

A gyakorlás fázisában egy harmadik fél követi figyelemmel a mozdulatokat és bármilyen instabilitás esetén segédkezik elkerülni az eséseket.

Történet

Terebélyes Fa

Az akrojóga, bár igen csak új mozgásformának számít, több különböző vállfaja ismert és terjedt el a világon. Mint egy nagy és erős fának nemcsak számtalan ága van, hanem rengeteg gyökere hatol a föld mélyébe is. Egy időben több helyen alakult ki és ért össze a későbbiekben. Nézzük meg időrendben hogyan tűnt fel ez a mozgásforma a világunkban.

1938: Ebből az évből származik a legrégebbi videó. Egy jógaoktató mutatja be egy kisgyereken a lógó gyakorlatok intenzív hát nyújtó funkcióját.

1985: AcroSage (Benjamin Marantz)
Terápiás eszköz, mely felhasználja az L tartó pozíciót és a masszázst.

1980-as évek: Contact Yoga (Ken Nateshvar Scott)
Egy módja annak, hogyan lehet az egyéni jóga gyakorlatokat másokkal csatlakozva, párban végrehajtani.

1999: Acroyoga Montreal (Eugene Poku, Jessie Goldberg)
Az ő stílusuk a tánc, jóga és akrobatika összekapcsolódásán alapszik.

2003: AcroYoga International (Jason Nemer, Jenny Sauer – Klein)
Ők voltak az elsők akik lejegyezték és hitelesítették az acro yoga gyakorlatokat, ezzel elindítva a tanár képzés lehetőségét is.
Az ő stílusuk a mozgás, gimnasztika és akrobatika összekapcsolódásán alapszik.re