Moves

Acro
Yoga

Videó lejátszása

Az Acro Yoga

Az acro yoga egy társas mozgásforma, mely ötvözi a jóga és az akrobatika elemeit a thai masszázzsal. Fejleszti a test- és mozgástudatot, valamint kiválóan építi a bizalmat saját testünkkel és partnerünkkel egyaránt.

“Az acro yoga egy út, melyen haladva kommunikálhatunk a másikkal a testünket használva.”

Szerepek

Flyer

A Flyer az, aki a levegőben hajtja végre a gyakoratokat. Figyelmét teljes mértékben testére, mozdulataira és partnerére fókuszálja.

Base

A base köti össze a talajt és a flyert, stabil támaszt nyújtva a gyakorlatokhoz. Biztonságot teremt a flyer számára és teljes összhangban mozog vele .

spot

Spot

A gyakorlás fázisában egy harmadik fél követi figyelemmel a mozdulatokat és bármilyen instabilitás esetén segédkezik elkerülni az eséseket.

Történet

Terebélyes Fa

Az acro jóga, bár igen csak új mozgásformának számít, több különböző vállfaja ismert és terjedt el a világon. Mint egy nagy és erős fának nemcsak számtalan ága van, hanem rengeteg gyökere hatol a föld mélyébe is. Egy időben több helyen alakult ki és ért össze a későbbiekben. Nézzük meg időrendben hogyan tűnt fel ez a mozgásforma a világunkban.

1.) 1938: Ebből az évből szármzik a legrégebbi videó. Egy jógaoktató mutatja be egy kisgyereken a lógó gyakorlatok intenzív hát nyújtó funkcióját.

2.) 1985: AcroSage (Benjamin Marantz)
Terápiás eszköz, mely felhasználja az L tartó pozíciót és a masszázst.

3.) 1980-as évek: Contact Yoga (Ken Nateshvar Scott)
Egy módja annak, hogyan lehet az egyéni jóga gyakorlatokat másokkal csatlakozva, párban végrehajtani.

4.) 1999: Acroyoga Montreal (Eugene Poku, Jessie Goldberg)
Az ő stílusuk a tánc, jóga és akrobatika összekapcsolódásán alapszik.

5.) 2003: AcroYoga International (Jason Nemer, Jenny Sauer – Klein)
Ők voltak az elsők akik lejegyezték és hitelesítették az acro yoga gyakorlatokat, ezzel elindítva a tanár képzés lehetőségét is.
Az ő stílusuk a mozgás, gimnasztika és akrobatika összekapcsolódásán alapszik.re