Yoga

A jóga az elme elcsendesítésének művészete. Egy eszköz, mely segítségével közelebb kerülhetünk magunkhoz és egyre mélyebb aspektusait ismerhetjük meg lényünknek.

Fejleszti a test- és mozgástudatot, valamint kiválóan építi a bizalmat saját testünkkel és partnerünkkel egyaránt. Játszva hozhatod egészséges, rugalmas és erős  formába a testedet. Mélyebb szinteken pedig még az érzelmi intelligenciádat is fejlesztheted.

Mi is pontosan
a jóga?

A jóga mindenkinek egy kicsit mást jelent, de ez pont így van rendjén, nem ugyanazokon a fátylakon keresztül látjuk a világot. Azonban a következőkben egyetérthetünk:

Egyesülés

Mélyen legbelül mindenkiben ott lakozik egy tisztább ÉN, akit az idők során hagyott feledésbe merülni. Ha helyesen és kitartóan gyakoroljuk a  jógát  újra kapcsolódhatunk ezzel az énünkkel. Mindennapjainkban állandóan tapasztaljuk a külvilágot magunk körül, a jóga megmutatja magunkat hoygan tapasztaljuk meg benne.

Egyek vagyunk a legfelsőbb bölcsesség lakhelyével

Megismerés

Ismerd meg önmagad! Nem véletlen, hogy számos korszak nagy gondolkódói bíztatnak erre. Na de, hogy is kéne ezt csinálni? A jóga erre ad választ nekünk. Lépcsői úgy épülnek egymásra, hogy egyre közelebb és közelebb jutassanak magunkhoz. A  gyakorlás a fizikai testtel kezdődik, de ha kitartóak vagyunk egyre finomabb aspektusaink is megismerhetővé válnak előttünk.

A lényeg a tapasztalás!

Csend

A külvilág zajában olykor elvesztjük a kontrollt érzelmeink, gondolataink és néha tetteink felett is. A jóga segíthet megzabolázni folyamatosan zakatoló elménk. Újra kezünkbe vehetjük a gyeplőt. Elménk felszínén a külvilág tükröződik. Ha a felszínt hullámok zavarják, a külvilág képe is zavaros lesz. Ha elménk csendes a valóságot is tisztábban látjuk.

 

Jóga Videótár

Szeretnél otthon jógázni, de segítségre lenne szükséged? Próbáld ki online jóga videóinkat! Az első inygenes, a többit pedig megkapod egy jógaóra áráért! Jó gyakorlást kívánunk!

Jógaórák

Gyere el hozzánk csoportos slow flow típusú jógaórára vagy jelentkezz magánórára, ha inkább egyedül szeretnél jógázni!