Jóga

A jóga az elme elcsendesítésének művészete. Egy eszköz, mely segítségével közelebb kerülhetünk magunkhoz és egyre mélyebb aspektusait ismerhetjük meg lényünknek.

Ha Szegeden laksz és szeretnél kiszakadni a mindennapokból, kicsit elcsendesedni, erősíteni a tested és immunrendszered, akkor látogass el egy jóga óránkra!

Mi is pontosan
a jóga?

A jóga mindenkinek egy kicsit mást jelent, de ez pont így van rendjén, nem ugyanazokon a fátylakon keresztül látjuk a világot. Azonban a következőkben egyetérthetünk:

Egyesülés

Mélyen legbelül mindenkiben ott lakozik egy tisztább ÉN, akit az idők során hagyott feledésbe merülni. Ha helyesen és kitartóan gyakoroljuk a  jógát  újra kapcsolódhatunk ezzel az énünkkel. Mindennapjainkban állandóan tapasztaljuk a külvilágot magunk körül, a jóga megmutatja magunkat hogyan tapasztaljuk meg benne.

Egyek vagyunk a legfelsőbb bölcsesség lakhelyével.

Megismerés

Ismerd meg önmagad! Nem véletlen, hogy számos korszak nagy gondolkodói bíztatnak erre. Na de, hogy is kéne ezt csinálni? A jóga erre ad választ nekünk. Lépcsői úgy épülnek egymásra, hogy egyre közelebb és közelebb juttassanak magunkhoz. A  gyakorlás a fizikai testtel kezdődik, de ha kitartóak vagyunk egyre finomabb aspektusaink is megismerhetővé válnak előttünk.

A lényeg a tapasztalás!

Csend

A külvilág zajában olykor elvesztjük a kontrollt érzelmeink, gondolataink és néha tetteink felett is. A jóga segíthet megzabolázni folyamatosan zakatoló elménk. Újra kezünkbe vehetjük a gyeplőt. Elménk felszínén a külvilág tükröződik. Ha a felszínt hullámok zavarják, a külvilág képe is zavaros lesz. Ha elménk csendes a valóságot is tisztábban látjuk.

 

Jóga Videótár

Szeretnél otthon jógázni, de segítségre lenne szükséged? Próbáld ki online jóga videóinkat! Az első ingyenes, a többit pedig megkapod egy jógaóra áráért! Jó gyakorlást kívánunk!

Jógaórák

Szegeden élsz és szeretnél jógázni? Gyere el hozzánk gericjógára, csoportos slow flow típusú jógaórára vagy jelentkezz magánórára, ha inkább egyedül szeretnél jógázni!